Förra årets vinnare tipsar: “Ta chansen”

ErikKerstin

HALLÅ DÄR. Med mer än 800 röster kammade Kerstin Fredriksson hem vinsten i Ditt Svar, en debattävling för unga personer med lösningar på hur integrationen i Sverige ska förbättras. Vi ställde några korta frågor till Kerstin om vinsten, hur det var att träffa integrationsministern och vilka tips hon har till dig som vill tävla i årets upplaga.

Varför tror du att så många röstade på dina idéer för en bättre integration?
Min förhoppning är att att budskapet om att man ska tro på individer oavsett deras bakgrund var tilltalande för de som röstade. Det budskapet lyfte även fram de möjligheter vi har när det gäller integration och inte enbart utmaningarna. Jag tror att det var lätt att ta till sig mina idéer eftersom de konkretiserades med exempel. Dessutom tror jag att det var viktigt med en trovärdig avsändare, i mitt fall var det mina erfarenheter från tidigare arbetsplatser, mitt eget företag och personliga möten. Detta gjorde det enklare att sprida artikeln och få andra att dela den och därmed få fler röster.

Hur var det att vinna?
Det är verkligen en lyckokänsla! Dels var det kul att få vinna tävlingen och få träffa integrationsministern men jag blev framförallt väldigt berörd över att så många personer hade ansträngt sig för att dela och rösta på artikeln eftersom de ansåg att jag hade en bra budskap i ett av Sveriges viktigaste frågor.

Vad har hänt sedan du vann tävlingen?
Jag har fått upp ögonen för möjligheterna att skriva om integration, innan har jag aldrig funderat på att skriva i en tidning eller på en webbplats. Man kan gästblogga, skriva debattartiklar eller insändare, det finns många tillfällen och forum om man vill vara aktiv.

Hur var det att träffa integrationsministern?
Det var en väldigt trevlig lunch som även kändes mycket givande. Integrationsministern visade vad jag upplevde som ett genuint intresse för mina tankar och funderingar. Att få möjligheten att under en dryg timma ställa frågor och berätta om sina ideér för en minister är väldigt intressant och roligt, särskilt om denna tar anteckningar på vad du säger.

Har du några tips till årets tävlande?
Framförallt, ta chansen! Jag hade inte förväntat mig att bli utvald bland finalisterna, ännu mindre att vinna. Det är en chans att få ut sina tankar till många människor samtidigt men även att hitta nya möjligheter att engagera sig i integrationsfrågorna. Glöm inte att dela artikeln i alla forum du får möjlighet, sociala medier, skolan, bland familj osv. Jag hade exempelvis en länk i min mailsignatur till artikeln vilket innebar att alla som fick mail av mig under tiden för röstningen fick länken av mig.

Vill du vara med och tävla? Då hittar du mer information här! Debattävlingen Ditt Svar är ett samarbete mellan Sverigesresurser.se och tankesmedjan FORES.

Facebook Twitter

Inga kommentarer än

Vad tycker du? Lämna en kommentar!
Vill du gå i svaromål? Kontakta oss.

  •  

Kommentarsregler

På Sverigesresurser.se pågår debatten om integration och dina kommentarer är en viktig del av detta. Vi vill dock att tonen i kommentarerna ligger på en anständig nivå. Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att den som kommenterar har juridiskt ansvar för sin text. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som inte följer svensk lag eller nedanstående regler:

  • Kränk inte individer, etniska grupper eller personer av en viss sexuell läggning.
  • Använd ett vårdat språk. Svordomar och könsord godtas inte.
  • Håll dig till det ämne som debattartikeln berör.

Hjälp oss gärna genom att anmäla kommentarer som du anser inte följer reglerna eller går över en anständighetsgräns.

Månadsarkiv

  • Följ oss på Twitter
  • Gilla oss på facebook
  • Vill du annonsera på sidan?
  • Vill du skriva en artikel?