En demonstration i makt

0f598c6

Få maktmedel är så inflytelserika som det över agendan. Det blev vi varse efter att i torsdags skrivit en text på SvD Brännpunkt där vi kritiserar Socialdemokraternas och Moderaternas bristande närvaro i integrationsdebatten.

Syftet med texten var att ruska om partierna med förhoppning att jaga ut dem på banan igen. Vi vässade argumenten och förberedde oss på olika typer av reaktioner. Kanske anser Moderaterna själva att de faktiskt bedriver en aktiv integrationspolitik? Och vem vet, Löfven kanske är redo att presentera ett integrationsalternativ?

Samtidigt som gensvaret från läsarna var stort, var det enda svaret vi fick från partierna dräpande tystnad. Inte ett ord.

Ett sätt att tolka denna brist på gensvar är att partierna delar vår kritik. Men mer sannolikt är att den uteblivna responsen helt enkelt är att betrakta som en uppvisning i makt. Kritik som inte bemöts finns inte. Framför allt inte om den kommer från en aktör utan särskilt skrämmande finansiella muskler.

Men samtidigt som de två giganterna — som tillsammans representanter över 60 procent av väljarnas röster — väljer att inte föra ett aktivt samtal värderar väljarna integration som den sjätte viktigaste frågan. Det är en prioritering som måste tas på allvar.

Därför riktar vi oss återigen till statsministerkandidaterna Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven: Ni har makten att välja att förbli tysta. Men med makt kommer ansvar, och det är på tiden att ni tar det nu.

Amanda Björkman
Redaktör för SverigesResurser.se

Läs gärna debattartikeln i SvD i sin helhet här!

Facebook Twitter

En kommentar

Vad tycker du? Lämna en kommentar!
Vill du gå i svaromål? Kontakta oss.

  •  

Kommentarsregler

På Sverigesresurser.se pågår debatten om integration och dina kommentarer är en viktig del av detta. Vi vill dock att tonen i kommentarerna ligger på en anständig nivå. Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att den som kommenterar har juridiskt ansvar för sin text. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som inte följer svensk lag eller nedanstående regler:

  • Kränk inte individer, etniska grupper eller personer av en viss sexuell läggning.
  • Använd ett vårdat språk. Svordomar och könsord godtas inte.
  • Håll dig till det ämne som debattartikeln berör.

Hjälp oss gärna genom att anmäla kommentarer som du anser inte följer reglerna eller går över en anständighetsgräns.

Månadsarkiv

  • Följ oss på Twitter
  • Gilla oss på facebook
  • Vill du annonsera på sidan?
  • Vill du skriva en artikel?